Blogg

Bali är världens bästa resmål 2017 | Allt om Resor

Bali har utsetts till årets främsta resmål av Tripadvisor. Hos Ving har bokningarna till Bali ökat med 80 procent. Här är de 25 främsta resmålen 2017.

Källa: Bali är världens bästa resmål 2017 | Allt om Resor

Grattis Bali som fått Tripadvisors utmärkelse Travellers Choice Award ! Men om man bortser från metropolerna London, Paris, Rom och New York, så hamnar vår favoritö Kreta som nummer två av öar i denna lista.

#bali #tripadvisor #travellerschoiceaward #Kreta #älskarkreta #kretasemester

Elafonissi

Kretas vackraste strand ligger på sydvästra delen av Kreta ca 7,2 mil söder om Chania om man åker E65. Vill man inte köra bil dit själv, så går det att åka lokalbuss från Chania och det finns även ett flertal turistagenter som har utflykter hit. Ifrån Rethymnon så går det att boka en utflykt med tex Klados Travel. Det finns även en liten båt som går mellan Paleochora till Elafonissi.

Stranden Elafonissi är en mycket exotisk strand med sina vita och delvis rosafärgade sandkorn och det klara turkosa vattnet. Den benämns ofta som ”Kretas Maldiverna”. Utanför lagunen ligger ön Elafonissi, som är ett naturreservat (Natura 2000) och som har gett stranden sitt namn. Stranden är långgrund, och det går med lätthet att vada ut till ön. Här finns solsängar, parasoller, omklädningsbås, duschar, toaletter och strandcafé. Det finns flera tavernor utmed vägen ovanför Elafonissi. Den närmaste tavernan Panorama ligger ca 500 meter ovanför parkeringen. 

Kreta 2017 ligger nu inte så långt borta

flygplan

Efter mycket letande efter flygstolar på nätsajterna Momondo, Skyscanner, Norwegian, SAS och Aegean Air m.fl., så sitter vi nu här med två flygbiljetter var till årets Kretaresa.

Under en tid tillbaka har det varit mitt lilla kvällsnöje att varje kväll rensa webbläsarens historik på cookies och sedan starta mitt sökande efter flygbiljetter med både bra pris och bra flygtid. Vi som i vanliga fall brukar flyga ut om helgerna från Arlanda, reser denna gång ut mitt i veckan med direktflyg från Köpenhamn till Chania och sedan hem med direktflyg Chania till Arlanda. Nu ligger tre härliga veckor framför oss, och inte alls så långt bort i tider.

Facebook stoppar reklam efter kungadöd – DN.SE

Hur tänker ledningen för Facebook, egentligen? Det går lätt att stänga ner all annonsering på FB i Thailand p.g.a av att kungen avlidit (med all respekt). Men när det kommer till facebooksidor som sprider hat, hot t.ex alla rasistiska sidor och grupper, IS-propaganda mm. Så verkar det vara väldigt svårt för dem att hitta avstängningsknappen. Varför?

<facebook stoppar all reklam i Thailandblockquote>Facebook har beslutat att tillfälligt upphöra med annonser på sin plattform i Thailand.

Källa: Facebook stoppar reklam efter kungadöd – DN.SE

#WakeUpSuecos – Barnkonventionen

Sverige ses ofta som ett föregångsland när det gäller barns rättig­heter. Men trots att vi var bland de första att skriva under barn­konven­tionen har barn i Sverige inte full­ständiga rättig­­heter. Barn i Sverige har idag ingen möjlighet att få upprättelse om deras rättig­heter kränks – ett viktigt tillägg till barn­konven­tionen som Sverige valt att inte anta.

Nu tar vi hjälp av barn i Costa Rica och uppmanar svenska folket: #WakeUpSuecos! Barn i Sverige har rätt till en fullständig barnkonvention, precis som barnen i Costa Rica.

Skriv under upproret #WakeUpSuecos

Barnkonventionen (fulltext)

Dreven skapas inte endast av högerextremister | Oisín Cantwell | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet

Visst har Oisín rätt! Media bär också ett ansvar för dreven som går. All media! Ni ansvarar för vad ni skriver i era artiklar, och ni ansvarar för det hat ni tillåter att få flöda i era kommentarsfält på Facebook, tidningsartiklar på era internetsidor, bloggar e.t.c. Att tillåta spridningar av hat som piskar upp stämningar till att bilda mobbar och medborgargarden som tar lagen i egna händer och hotar åklagare e.t.c. absolut inte okey.

Vill vi fortsätta att ha ett rättssäkert och demokratiskt samhälle? Då är det nog dax att vi alla, både som individer, mediautgivare, organisationer, myndigheter e.tc. tar vårt ansvar till att sätta stopp för det som nu sker.

Åklagaren lämnar fallet med en påstådd gruppvåldtäkt på Gotland efter att ha utsatts för allvarliga hot. Den upphetsade opinionen i sexualbrottmål börjar bli en fara för rättssäker…

Källa: Dreven skapas inte endast av högerextremister | Oisín Cantwell | Kolumnister | Nyheter | Aftonbladet