God fortsättning

God fortsättning på det nya året och välkommen till min nygamla blogg FruTernefors hörna. Eftersom denna blogg har legat i träda i några år, så börjar jag om med att skriva och ta upp det som ligger mig varmast om hjärtat.

2015 var ett mycket mörkt år i mänsklighetens historia med krig, terrordåd, flyktingströmmar, ökad rasism och främlingsfientlighet etc. Men trots det så tändes en gnista med ljus.

Efter att fotot på 3-åriga Alan Kurdi från Syrien, den lilla pojken som spolades upp på en strand i Turkiet hade kablats ut i nyhetssändningar och tidningar. Reagerade många människors här hemma och i övriga världen. De öppnade sina hjärtan för humanism och medmänskligheten. Runt omkring i vårt avlånga land gör nu människor ett fantastiskt frivilligt volontärarbete för att hjälpa våra nyanlända flyktingar här hemma på olika sätt. En del drar igång klädinsamlingar, nätverk, svenskaundervisning etc. Andra stödjer välgörenhetsorganisationerna i deras arbete genom att donera pengar och vissa gör både ock.

Låt 2016 bli medmänsklighetens år!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *