Flyktingkrisen

Libanon  har tagit emot över 1.1  miljoner flyktingar som flytt från inbördeskriget i grannlandet Syrien.  Det fler än vad som kommit till hela EU. Just nu har vintern börjat och en snöstorm ha dragit in, Detta blir tufft, för hälften av dem bor i tältläger, garage eller andra övergivna byggnader.  Det finns en brist på varma kläder och utrustning för att klara kylan i vinter.

Mireille Girard, UNHCR:s representant i Libanon säger i en kommentar att “flyktingarna behöver vår solidaritet och vårt stöd mer än någonsin nu”.

Solidariet är raka motsatsen till vad fler och fler EU-länder nu visar när de gör livet allt surare för de som är på flykt. Finland vill nu spärra av flyktvägen från Tyskland, genom att uppmana rederiet Finnlines att kräva giltiga visum och pass av asylsökande innan det får gå ombord.

Vintern blir svår för syriska flyktingar

Visumkrav på färja till Finland

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *