En tvååring första drunkningsoffret i medelhavet

Årets första offer blev  en liten tvååring som enligt kustbevakningen miste livet utanför den grekiska ön Agathonisi. 39 personer räddades och fördes till ön Samos.

Förra året slukade medelhavet 3771 personer på sin väg till Europa. Hur många ska det bli i år? De människor, som utsätter sig för att välja denna farliga flyktväg är varken lycksökare eller IS-krigare. De hade aldrig gjort ett så desperat val. Nu är det nog dax att sätta fart på EU:s kvarnhjul och stänga av den livsfarliga flyktvägen från Turkiet. De borde ju gå att sätta press på Turkiet, vad det gäller deras ansökan om EU-medlemskap.  Ge de UNHCR mfl. mer resurser till sitt arbete på plats. Under andra världskriget användes Röda korset de vita bussarna, det är nog på tiden att vi sätter in dem igen.

Tvååring blev årets första kända offer i Medelhavet

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *