Om du var flykting i Syrien

Detta är den värsta kris sedan andra världskriget. 4,3 miljoner har flytt från Syrien och över 7.6 miljoner är flyktingar i sitt eget land. De har fått sina hem sönderbombade, sina anhöriga dödade, antingen av kulor, bomber eller av svält. Hälften av de som tvingats att fly är barn!!!  Titta på Sverige för UNHCR:s video “En minut från vapenvila i Syrien”, luta dig sedan tillbaka och blunda och tänk dig in i att det var du som just nu upplevde det största helvetet på jorden. Vad skulle du ha gjort? Om ditt hus bombades sönder och samman, skulle du vilja att någon hjälpte dig med tak över huvudet? Om en efter en av dina anhöriga dödades, vad skulle du ha gjort? Om du och dina barn inte hade något annat att äta än löv, skulle du vilja att någon gav dig mat, så du kunde överleva?  Om du var i den situationen…..listan kan göras lång. Kan du göra något? Ja, det kan du!

#Syrien #sverigeforunhcr #flyktingsituationen #välgörenhet

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *