Fadderbarn

Det är så många barn i världen som av olika anledningar far mycket illa och det var det som gjorde att jag för många år sedan beslutade mig för att skaffa ett fadderbarn.

Efter lite researcharbete på nätet angående vilken hjälporganisation jag skulle välja, så valde jag till slut PLAN International. Jag ansökte och lät slumpen avgöra i vilken världsdel, kön etc. det skulle bli.  Efter ett litet tag kom ett brev och jag kan lova att det var med spänning jag öppnade det.

Det startade med en liten kille i Lima, Peru. Där vi på avstånd under många år har kunnat följa både pojkens utveckling och PLAN:s  lokala arbete för att bygga upp ett hållbart samhälle och skapa bättre villkor för barnen och deras familjer i det området. I detta fall har PLAN:s utvecklingsarbete varit så framgångsrikt, att PLAN  beslutade att lämna området, vilket även innebar att vårt PLAN-fadderskap upphörde den grabben.

Vi fick istället i början av mars 2021 ett nytt fadderbarn på landsbygden i Norra Uganda. Han bor där med sina föräldrar som är jordbrukare och sina syskon i ett hus gjort av bambu och lera, med halmtak och jordgolv. Det tar en timma för familjen att ta sig till närmsta brunn för att få vatten och 45 minuter att komma till skolan. Här kommer vi nu att bidra till att han och andra grabbar, tjejer och deras familjer i regionen kommer få ett bättre liv. 

Vad gör jag mer som fadder förutom att jag månadsvis betalar en slant? Jo, jag tar del av de brev som PLAN med jämna mellanrum skickar ut om hur deras arbete fortlöper i området och hur det går för mitt fadderbarn och på köpet lär jaga mig lite mer om landet. Jag kan även hålla kontakt genom att  skriva brev, skicka foton och försöka lära mig mer om landet. 

Är du intresserad?

Skulle du också vilja skaffa ett fadderbarn via PLAN? Klicka då på länken nedan “Bli fadder” och fyll i formuläret hos PLAN Sverige.

Bli fadder

Verifierad av MonsterInsights