Släktforskning

Släktforskning är periodvis ett utav mina tidsfördriv. Det är något jag började med 2005, när jag tog över delar av ett släktträd. Det som föranledde det hela var att långt tidigare hade min mor och morfar fått besök av en man ifrån Jönköpingstrakten, som släktforskade och som hittade min mor och morfar just genom sin släktforskning. Mannen skickade sedan ett dokument med släktledet som han hade fått fram. Detta fick sedan ligga i en låda hos min mor, tills jag många år senare bestämde mig för att börja gräva i arkiven och då fick ta över dokumentet. Det stannade inte bara med att forska på morfars sida, utan det blev även mormors, farmors och farfars.

Jag forskar på mina anor i släktleden Karlén/Andersson och Jonsson/ Jansson och på min make Egons anor Andersson/Larsson och Eriksson/Gustafsson. I min forskning rör jag mig runt socknarna Gamleby, Gärdserum, Hallingeberg, Hannäs, Hjorted, Lofta, Loftahammar, Odensvi, Ringarum, Ukna och Åtvid, men även i andra delar av Sverige. På vägen i min forskning har jag precis som många andra släktforskare, hittat personer i släkten än de som tidigare var kända, som emigrerade till Amerika och Australien när det var svåra tider här hemma under 1800-talet och första delen av 1900-talet. Allt var inte bara elände, det fanns tex. en person som flyttades för kärlekens skull och hamnade i Norge i mitten av 1900-talet.

Sedan 2012 håller jag till med min forskning på Ancestry och efter en lång tids funderande på att börja forska med DNA, har jag precis gjort slag i saken och beställt ett Ancestrys DNA-kit. Det kommer att ta 6-8 veckor innan jag får resultatet av det och här på sidan kommer jag att berätta mer om detta.

Verifierad av MonsterInsights