Stolt världsförälder

världsförälder

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

Vill du också engagera dig?

Gör som jag och många andra. Bli världsförälder! Genom att avstå en, två eller tre hundringar per månad som du i vanliga fall tycker att du slösar bort på ingenting, kan du hjälpa barn som far illa runt om i världen till att få ett drägligare liv. Vi kanske inte kan förändra världen på en gång, men allt stort börjar med något litet.  Genom att stödja UNICEF kan vi vara med och hjälpa till att stoppa hungerkatastrofer där miljontals barn lider av undernäring, som tex i Jemen. Vara med och leverera rent dricksvatten, något som för oss är en självklarhet att ha tillgång till och som vi använder till så mycket mer än att bara dricka. Vi bor ett land där vi tom spolar våra toaletter med rent dricksvatten. Som världsförälder hjälper du också till att kämpa för all de 28  000 000 barn som lever på flykt runt om i världen till att få en drägligare situation. 

Läs mera här Bli världsförälder hos UNICEF

Du kan göra större skillnad än du tror.

Verifierad av MonsterInsights